Blog

MI OBRAČAMO, ŽIVLJENJE PA OBRNE

Dobro jutro, prijazni ljudje. ❤️

Včasih sem mislila, da je za srečno in uspešno življenje treba imeti načrt, ki mu slediš.
Verjela sem, da je treba biti dosleden, odgovoren in vztrajen. Verjela sem knjigam in predavateljem.
Verjela sem, da je ljubezen najpomembnejša stvar na tem svetu.
Mislila sem, da je moje poslanstvo pomagati ljudem in početi velike reci.
Pa še kaj drugega tudi… 🙂

Danes pa vem, da…
.. .mi obračamo, življenje pa obrne. Da podrobni plani prinesejo predvsem nezadovoljstvo (z drugimi in predvsem samim s seboj) in večni stres, česar posledica so največkrat bolezni ali pa situacije, ki nam jih življenje ponudi, da bi nas ustavilo in spravilo na “pravo” pot (no, fino je, če znamo to videti – jest nekako nisem).
… da sem bila odgovorna do napačnih ljudi, ter dosledna in vztrajna pri napačnih stvareh. Včasih situacija, ki jo dobimo, ni test naše vztrajnosti, ampak preprosto opozorilo, da pot ni prava. Cilj naj že ostaja isti, a ni treba dosledno vztrajati na eni poti, ker ni edina, ki vodi do tja kamor želimo! EDINI človek, ki mu res MORAMO biti zvesti in se do njega v vsakem trenutku vesti odgovorno, smo mi sami! Vsak ima svojo lekcijo in drug drugemu smo lekcije.
… so knjige super stvar in predavatelji tudi (sploh kakšni, hehe), ampak, da je treba izluščiti samo stvari, ki so uporabne za nas in naše situacije, nikakor pa slepo slediti napisanemu in slišanemu. Na več predavanjih sem bila, več knjig sem prebrala, bolj sem se sama sebi zdela neuka in nesposobna. Trudila sem se spreminjati svoje navade in slediti gurujem… 
No, tistega, kar za nas deluje dobro, NE SPREMINJAMO! Ni pomembno, kaj pravijo drugi, niti kaj kje piše. Vsak ima svoj zemljevid in svoje (pre)izkušnje. So ljudje, ki imajo več znanja in večje sposobnosti, a NIHČE ne ve bolje kot mi sami, kaj je najboljše na nas!
… da je ljubezen lepa stvar, a dokler ne vzljubimo sami sebe in nismo sposobni preživeti sami s seboj, je srečno partnerstvo utopija, pa četudi je navzven videti vse lepo. 
… da ljudem najbolj učinkovito pomagamo tako, da NAJPREJ pomagamo samim sebi (in smo primer “dobre prakse”😊). Biti rešitelj drugim, preden smo rešili sami sebe, je, milo rečeno, precej neodgovorno do nas samih in do ljudi, ki so kakorkoli vpeti v našo zgodbo oz. življenje (no, precej izkušenj imam tudi s tem, žal😏).
…da so največje stvari skupek nešteto majhnih, od katerih prav vsaka šteje.❤️

Zato… si dovolite življenje živeti sproščeno, brez prevelikih planov. 😊
Se najprej naučite res imeti radi in sprejemati sebe. ❤️
Ne pometajte stvari pod preprogo in ne zatiskajte si oči zgolj zato, ker vas je strah posledic in zelo verjetnih razočaranj.
Kar nam pripada bo ostalo in prišlo. Kar nam ne, bo odšlo, pa četudi bomo storili vse, da se to ne bi zgodilo.
Življenje nas vedno varno vodi po svojih poteh… le slišati moramo glas in mu slediti.
Nekdo je imel slogan…..RECI ŽIVLJENJU “DA”

Pa…..ne ga jemati resno… preveč pomembno je.❤️

Related Posts

Leave a Reply